Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Læsekreds - Hallgrímur Helgason

Invitation til læsekreds om Kvinden ved 1000° af Hallgrímur Helgason

2016.09.20 | Berit Merete Kjærulff

Date Thu 29 Sep
Time 18:00 19:30
Location Risskov Bibliotek

Hallgrímur Helgason

Den 5. oktober besøger den islandske forfatter Hallgrímur Helgason Dokk1 i Aarhus. Besøget arrangeres af Authors in Aarhus, og som en optakt til aftenen vil vi gerne invitere alle interesserede til en læsekreds om Helgasons seneste store roman Kvinden ved 1000°.

Læsekredsen foregår torsdag den 29. september, kl. 18.00 på Risskov Bibliotek, og hvad enten man er godt bevandret i Helgasons forfatterskab eller kun har læst Kvinden ved 1000°, skal man være meget velkommen til en uformel og hyggelig aften om den anmelderroste roman fra 2011.

Kvinden ved 1000° introducerer os for Herbjørg Maria Bjørnsson (eller bare ’Herra’), en 80-årig islandsk kvinde, som ligger for døden i en ombygget garage i Reykjavik. Hun kæderyger og knuger en gammel håndgranat - hun har besluttet sig for, at hun ikke vil leve længere, og det er fra denne sørgelige og bizarre situation, at hun nu tager os med i sin erindringsstrøm om et liv, der har ført hende vidt og bredt. Fra Danmark til efterkrigstidens Tyskland, til Argentina og Brasilien.

Det er en bog med varme, vid og sort humor. Det er også et omfangsrigt værk, og de, der ikke har nået at blive helt færdige til d. 29., skal også være meget velkomne til at komme og tale med.

Arrangementet er gratis og foregår med vejledning fra Kirstine Sø Dieckmann og Mathias Bernbom Andersen, som begge er studerende ved Litteraturhistorie på Aarhus Universitet og frivillige ved Authors in Aarhus.

Vi glæder os meget til at se jer.

Du kan tilmelde dig læsekredsen her.

Events